R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

10 Oca 2014

Meyveli Yoğurt Tatlısı Tarifi

Meyveli Yoğurt Tatlısı Tarifi, Tatlı Tarifleri
Malzemeler:
Meyveli Yoğurt Tatlısı Tarifi

Meyveli yoğurt tatlısı için malzemeler
• 1,5 su bardağı yoğurt
• 1,5 su bardağı pudra şekeri
• 2,5 su bardağı un
• 1 çay kaşığı karbonat
• 3 adet yumurta
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 400 gr kadar donmuş vişne veya frambuaz
Şurup İçin
• 2,5 su bardağı toz şeker
• 3,5 su bardağı su
• 3 – 4 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı :
  1. Bir mikser yardımıyla yoğurt krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
  2. Karışımın içine yumurta tereyağı ,yumurta pudra şekeri eklenir ardından ise karbonat eklenir ve karışım malzemeler birbiri ile özdeşleşene kadar karıştırılır.
  3. En son aşamada donmuş vişneler dökülür ve karıştırılır.
  4. Hazırladığımız hamur kek kalıbına dökülür ve yaklaşık olarak 45 – 50 dk civarında pişirilir.
  5. Keki fırından çıkarmamıza yakın zamanda su ve şeker bir tencereye konulur ve eritilir.
Şurup için:
  1. Tencereyi ateşten almadan yaklaşık 5-6 dk önce limon suyunu da karışıma ekleyip kaynatıyoruz
  2. Keki fırından çıkardıktan sonra biraz ılınması beklenir (biri sıcak diğeri soğuk olması dağılmayı önler)
  3. Taze meyve tadındaki vişneli şurup pişmiş kekin üzerine dökülür ve kekin şurubu çekmesi beklenir.
  4. Hazırlanan yoğurtlu tatlı dilimlenerek servis edilir.
  5. Dilimler arasından çıkan vişne taneleri kışı yaşadığımız şu günlerde,  meyve sepetlerindeki mayhoş tadı hatırlamamızı sağlayacak.
Afiyet olsun…

1 yorum:

Yandex.Metrica