R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

22 Kas 2013

Kürdanda Balık Yapımı

Kürdanda balık, Yemek Tarifleri, Ana Yemek Tarifleri, Alternatif Yemek Tarifleri
Kürdanda Balık yapımıGenel Açıklama

Zorluk Derecesi: Orta
Hazırlama Şekli,: Fırında
Pişirme Süresi: 60 dk.
Kişi Sayısı: 6 kişi 

Malzemeler

  • 6 adet balık fileto 
  • 3-4 dilim kaşar rendesi
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • yeteri kadar tuz, karabiber
  • yeteri kadar sana klasik yağ


Yapılışı

Öncelikle balıkların buzunun çözülmesini bekliyoruz ( eğer buzluktan ise ), sonra tuzunu, eritilmiş sana klasik yağı, karabiberini ve varsa baharatını ekleyip güzelce harmanlıyoruz ve yarım saat kadar dinlendiriyoruz. Şimdi balıkları ortadan enlemesine ikiye bölüyoruz ve arasına peynirden kesip koyuyoruz ve baliği rulo şeklinde sarıp kurdan batırıyoruz bu şekilde balık bitene kadar devam ediyoruz ve tepsiye yerleştiriyoruz, her bir balığın kürdanının üzerine bir dilim domates ve biber saplayıp en son ufacık sana klasik yağı parçaları yerlestırıp kızgın fırına veriyoruz ve 250 derecede pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun. 

Not:
Sıcak olarak servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yandex.Metrica