R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

21 Kas 2013

Kuru Meyveli Krokanlı Kalp Kek Yapımı

Kek Tarifleri, Kuru meyveli krokanlı kalp kek
Kuru Meyveli Krokanlı Kalp Kek YapımıGenel Açıklama

Hazırlama Şekli: Fırında
Pişme Süresi: 45 dk.
Kişi Sayısı: 6 kişi 

Malzemeler

50 gr sanayagı
4 adet yumurta
1 su bardagı toz şeker
1 su bardagı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 kase kuru meyve
1 su bardagı süt
yarım çay bardagı toz şeker
1 tatlı kaşıgı nişasta
25 gr çilek

Yapılışı

Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz, toz şekerini döküp beraber mikser ile 3-4 dakika çırpıyoruz. sanayağ, süt kuru meyve, kabartma tozu, vanilya ve 8 çorba kaşığı unu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
Yumuşak sanayagı ile yağladığımız kek kalıbına karışımı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Kekin üzeri kabardıktan sonra sıcaklığı 160 dereceye indirip öyle pişirmeye devam ediyoruz.
Kek fırından çıktıktan sonra ılımaya bırakıyoruz. Kalıbından çıkartıp servis tabağına koyuyoruz. Sosu için, süt ve şekeri tencereye koyup ocağın üzerine alıyoruz. Nişastayı katıp biraz koyulaştıktan sonra kekin üzerine döküyoruz. En üste kırılmış krokan serpip servis ediyoruz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yandex.Metrica