R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

18 Eyl 2013

Tuzlu Çubuk

MALZEMELER:
  1.   -4- 5 su bardağı un
  2.   -1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)
  3.   -4 kaşık yoğurt
  4.   -2 yumurta (1 tanesi üzerine sürmek için ayrılacaktır)
  5.   -Susam, çörekotu
  6.   -Tuz

  HAZIRLANIŞI:
  1- Un elenir. Ortasına yağ, yoğurt, tuz, yumurta konup yoğrulur.
  2- Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Yuvarlanarak ince çubuklar yapılır. Birbirine dolanıp tepsiye dizilir.
  3- Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam çörek otu serpilir. Orta hararetli fırında pişirilir.

Afiyet olsun.

7 Eyl 2013

Akıtma

Akıtma   MALZEMELER:
  1.   1 su bardağı süt
  2.   1 su bardağı su
  3.   1 tatlı kaşığı şeker
  4.   Yarım kibrit kutusu kadar yaş maya
  5.   1 tatlı kaşığı tuz
  6.   1- 2 yumurta (toprak sacı yağlamak için)
  7.   1 küçük paket tereyağ ve margarin (125 gr.)
  8.   Aldığı kadar un


  HAZIRLANIŞI:
  1- Yaş maya, 1 tatlı kaşığı şeker 1 bardak süt ile ezilir. Sonra 1 bardak su ilave edilir.
  2- Elenmiş un ve tuz konarak sulu bir hamur yapılır. (Hamurun üzeri örtülür. Ilık bir yerde mayalandırılır.)
  3- Toprak saç ısıtılır. Üzerine 1 yumurta kırılıp pişirilir. Yumurta akı ayrılır; sarısı saça sürülerek yağlanır.
  4- Mayalanan hamur 1 veya 2 fincanlık cezve ile alınıp toprak saçın ortasına dökülür. Cezvenin tersi ile 1012 cm çapında yayılır.
  5- Her iki taraf pişince saçtan alınıp yağlanır. Yumuşak kalması için üzeri örtülür.
  Not: Akıtmayı pişirirken, her sefer sacı daha önce pişirdiğiniz yumurta sarısı sürerek yağlayınız.

Afiyet olsun.

Lokum

 Lokum Nasıl Yapılır  
MALZEMELER:
  1.   1 kg. şeker (5 su bardağı)
  2.   90 gr. nişasta (3,5 dolu çorba kaşığı)
  3.   1 kahve kaşığı krem tartar
  4.   1 su bardağı kavrulmuş fındık
  5.   1 su bardağı hindistan cevizi rendesi 





  HAZIRLANIŞI:
  l-Şeker, 4 su bardağı ile kaynatılıp köpükleri alınır.
  2- Nişasta 1 bardak su ile ezilip kaynayan şekerli suya ilave edilir. Karıştırarak pişirilir, koyulaştırılır.
  3- Lokumun kıvamı şöyle anlaşılır: İçine temiz bir kaşık batırılıp soğutulur. Sakız gibi uzuyorsa ol muştur.
  4- Hindistan cevizi serpilmiş tepsiye boşaltılıp yayılır. Üzerine biraz nişasta serpilir ve bir gün bekletilir.
  5- Ertesi gün nişastalar temizlenir. Yüzeyi kuru ise biraz su ile ıslatılır.
  6- Tam kenarına sıra halinde fındık konur. Sarılarak silindir yapılır. Kenarları yapıştırılır.
  7- İki parmak eninde dilimlere kesilip Hindistan cevizi ile kaplanır. 

Afiyet olsun.
6 Eyl 2013

Muzlu Kek

MALZEMELER

  1. 125 gr. Erimiş soğumuş margarin
  2. 2 adet yumurta
  3. 2 yemek kaşığı toz şeker
  4. 1 adet muzlu yoğurt
  5. 1 paket muzlu puding (toz halde)

HAZIRLANIŞI

Bütün bu MALZEMELERden kek hamuru hazırla, Kalıba dökmeden bir tane muzu küçük doğrayıp hamura ilave et. 175 derecede, 20-25 dakika pişir. Kek pişerken piyale vanilyalı veya kakaolu sosu hazırlarız.Sosun içine küçük bir paket beyaz çikolata atıp erit kek sıcakken sosu her yerine yayılır  ve kekimiz servise hazır hale gelir.

Afiyet olsun. 
Yandex.Metrica