R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

20 Ağu 2013

Tel Kadayıf

Tel KadayıfMALZEMELER:

  Sütlü
  •   -750 gr. tel kadayıf
  •   -4- 5 su bardağı şeker
  •   -2 su bardağı süt
  •   -1,5- 2 su bardağı ceviz veya fındık içi
  •   -1 büyük paket margarin (250 gr.)





  HAZIRLANIŞI:
  1- Şeker iki bardak su ile kaynatılır. Köpükleri alınır.
Koyulaşınca süt konur. Çok sulu olmamak üzere ateşten alınır. (Limon sıkılmaz.) 
  2- 35- 40 cm. çapında tepsi yağlanır. Biraz erimiş yağ ile ovulmuş kadayıfın yarısı tepsiye yerleştirilir. Dövülmüş fındık veya ceviz içi serpilir.
  3- Geri kalan kadayıf cevizin üzerine yayılır. Biraz bastırarak sıkıştırılır. 
  4- Kalan yağ gezdirilir. Fırında pembe olarak kızartılır.
  5- Fırından çıkar çıkmaz, üzerine daha önce hazırlanan soğuk sütlü şurubu dökülür. Kapak kapatılır. Ilınınca dilimlenir.
  Not: İstenirse, kadayıf çay fincanına, arası cevizli olarak doldurulur. Sıkıştırılarak tepsiye ters çevrilir ve öyle pişirilir.

Afiyet olsun.

Menemen

Menemen  MALZEMELER:
  •   -2- 3 soğan (isteğe bağlı)
  •   -5- 6 sivri biber
  •   -3- 4 domates
  •   -Yarım demet maydanoz (isteğe bağlı)
  •   -3-4 yumurta
  •   -2-3 kaşık yağ 
  •   -Tuz, karabiber

  HAZIRLANIŞI:
  
  1- Soğan ve biber ince doğranıp yağla hafif kavrulur.  2- Kabuğu soyulup küçük doğranmış domates konup pişirilir.  3- Maydanoz doğranır; tuz, karabiber serpilir.  4- Çatalla çarpılmış yumurtalar ilave edilip karıştırılır.
Yumurtalar pişince ateşten alınır.

  Not: İstenirse; yumurtalar çarpılmadan bütün olarak da pişirilebilir.

  KISA BİLGİ:
  Çok yemek pişirmek ve defalarca yemeği ısıtıp sofraya getirmek, doğru değildir. Çünkü beklemek ve ısınmakla yemek besin değerini kaybeder.
    
Afiyet olsun.

Çerkez Tavuğu

Çerkez TavuğuMALZEMELER:
  1.   -1 tavuk
  2.   -2,5- 3 bardak ceviz içi
  3.   -2 dilim bayat ekmek içi
  4.   -2- 3 kahve kaşığı kırmızı biber
  5.   -1- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  6.   -1 avuç maydanoz yaprağı
  7.   -Tuz-1 kahve kaşığı karabiber

  HAZIRLANIŞI:
  1- Tavuğun içi temizlenir. Ocak alevinde alazlanır. Yıkanır ve haşlanır.
  2- Soğuyunca etler küçük küçük parçalara ayrılıp servis tabağına
alınır, tuz ve karabiber serpilir.
  3- Ceviz ayıklanıp makineden geçirilir. Islatılıp sıkılmış ekmek
içi, kırmızı biber, tuz konup karıştırılır. İki kaşık da zeytinyağ ilave edilir. Avuç içinde sıkılıp, çıkan yağ bir kaseye ayrılır. 
  4- Ekmekli cevize biraz tavuk suyu karıştırılıp ezilmiş yoğurt
kıvamına getirilir.
  5- Bu sos, tavuk etinin üzerine dökülüp bıçakla düzeltilir. Üzeri, ayrılan ceviz yağı ve maydanoz yaprakları ile süslenir.
  Not: İstenirse ceviz karışımına 1- 2 diş dövülmüş sarımsak da konabilir.

Kuzu Kapama

MALZEMELER:
  1.   1 kg. kemikli kuzu eti
  2.   2 kaşık yağ 
  3.   1 kuru soğan 
  4.   12 adet yeşil soğan 
  5.   1 demet pazı
  6.   1 marul
  7.   1 havuç
  8.   1 demet dereotu
  9.   Tuz


  HAZIRLANIŞI:
  l-Düdüklü tencereye et, ayıklanıp doğranmış kuru ve yeşil soğan, havuç, yaprak yaprak koparılmış pazı, marul, tuz ve yağ konup karıştırılır.
  2- İki kahve fincanı da su ilave edilip kapak kapatılır. Orta ateşte, düdük sesi geldikten sonra hesap edilmek üzere 20- 25 dakika pişirilir. 
  3- Soğuyunca kapak açılır. Servis tabağına alınıp kıyılmış dereotu serpilir.
  Kısa Bilgi:
  Marul, mide ağrılarına, uykusuzluğa, bronşit, şeker hastalığı ve mafsal ağrılarına faydalıdır.
Yandex.Metrica