R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

7 Eyl 2013

Lokum

 Lokum Nasıl Yapılır  
MALZEMELER:
  1.   1 kg. şeker (5 su bardağı)
  2.   90 gr. nişasta (3,5 dolu çorba kaşığı)
  3.   1 kahve kaşığı krem tartar
  4.   1 su bardağı kavrulmuş fındık
  5.   1 su bardağı hindistan cevizi rendesi 





  HAZIRLANIŞI:
  l-Şeker, 4 su bardağı ile kaynatılıp köpükleri alınır.
  2- Nişasta 1 bardak su ile ezilip kaynayan şekerli suya ilave edilir. Karıştırarak pişirilir, koyulaştırılır.
  3- Lokumun kıvamı şöyle anlaşılır: İçine temiz bir kaşık batırılıp soğutulur. Sakız gibi uzuyorsa ol muştur.
  4- Hindistan cevizi serpilmiş tepsiye boşaltılıp yayılır. Üzerine biraz nişasta serpilir ve bir gün bekletilir.
  5- Ertesi gün nişastalar temizlenir. Yüzeyi kuru ise biraz su ile ıslatılır.
  6- Tam kenarına sıra halinde fındık konur. Sarılarak silindir yapılır. Kenarları yapıştırılır.
  7- İki parmak eninde dilimlere kesilip Hindistan cevizi ile kaplanır. 

Afiyet olsun.
6 Eyl 2013

Muzlu Kek

MALZEMELER

  1. 125 gr. Erimiş soğumuş margarin
  2. 2 adet yumurta
  3. 2 yemek kaşığı toz şeker
  4. 1 adet muzlu yoğurt
  5. 1 paket muzlu puding (toz halde)

HAZIRLANIŞI

Bütün bu MALZEMELERden kek hamuru hazırla, Kalıba dökmeden bir tane muzu küçük doğrayıp hamura ilave et. 175 derecede, 20-25 dakika pişir. Kek pişerken piyale vanilyalı veya kakaolu sosu hazırlarız.Sosun içine küçük bir paket beyaz çikolata atıp erit kek sıcakken sosu her yerine yayılır  ve kekimiz servise hazır hale gelir.

Afiyet olsun. 
5 Eyl 2013

Kestane Şekeri Nasıl Yapılır?

Alternatif Tarifler, Kestane Şekeri, Kestane Şekeri Nasıl Yapılır, Tatlı Tarifleri, 

Kestane Şekeri Nasıl Yapılır

  MALZEMELER:
  1.   1 kg. kestane
  2.   750 gr. toz şeker (3,5- 4 su bardağı)
  3.   2,5 bardak su
  4.   1 paket vanilya



  HAZIRLANIŞI:
  1- Kestanelerin dış kabukları soyulur. Parçalanmayacak şekilde biraz haşlanıp iç kabukları çıkarılır.
  2- Bir tencerede şeker ve su kaynatılır. Kestaneler içine atılıp 3 saat çok hafif ateşte pişirilir.
  3- Ateşten alınıp ertesi güne kadar şurubunda bekletilir.
  4- Ertesi gün daha hafif ateşte 3 saat daha pişirilir.
  5- Vanilya konur. Soğuyunca kestaneler birer birer yaldızlı kağıtlara sarılır.

Afiyet olsun.

Aslan Sütü

Aslan Sütü  MALZEMELER:
  1.   1 litre süt
  2.   1 su bardağı toz şeker
  3.   3 çorba kaşığı tel şehriye (silme)
  4.   1 çorba kaşığı nişasta
  5.   2 çorba kaşığı iç yeşil fıstık
  6.   1 çorba kaşığı badem
  7.   1 çorba kaşığı iç fındık
  8.   1 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi
  9.   0,5 paket vanilya

  HAZIRLANIŞI:
  1- Badem ve yeşil fıstık bir taşım kaynatılıp kabukları soyulur.
  2- Badem, fıstık ve fındık ince ince kıyılır veya havanda dövülür.
  3- Tel şehriye ateşte pembe olarak kavrulur.
  4- Süt ile şeker kaynatılır. Kavrulmuş şehriye ilave edilir.
  5- Nişasta yarım bardak su ile ezilir. Kaynamakta olan süte katılıp devamlı karıştırılır.
  6- Son olarak, badem, fıstık, fındık ve hindistan cevizi ile vanilya ilave edilir.
  7- Kaselere boşaltılır.

Afiyet olsun.
Yandex.Metrica