R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

5 Eyl 2013

Elmalı Tart

Elmalı Tart  MALZEMELER:
  1.   8 kahve fincanı un
  2.   1,5 küçük paket margarin (yumuşak, 200 gr.)
  3.   1 yumurta, 1 çorba kaşığı yoğurt
  4.   1 kahve kaşığı kabartma tozu, limon kabuğu rendesi
  5.   1 çorba kaşığı pudra şeker (hamura)
  6.   3 ekşi elma, 1 çay bardağı şeker, yarım paket tarçın 

  HAZIRLANIŞI:
  1- Un elenip ortasına yağ, yumurta, yoğurt, kabartma tozu, pudra şeker, limon kabuğu rendesi konup karıştırılır.
  2- Sonra un ile yoğrulur. Biri daha büyük olan iki parçaya ayrılır.
  3- Büyük parça yarım cm. kalınlığında açılır. 25- 30 cm. çapındaki tepsiye yerleştirilir. Hamur, tepsinin kenarının yarısına kadar döndürülür.
  4- Hamurun üzerine ince elma dilimleri yerleştirilir. Tarçın karıştırılmış toz şeker serpilir.
  
  5- Diğer hamurdan ince çubuklar yapılır. Elmaların üzerine kafes kafes yerleştirilir.
  6- Orta ısılı fırında pembe renkte pişirilir. Servis tabağına alınır.
  7- İstenirse üzerine marmelat sürülür veya vanilyalı pudra şeker elenir.
  Not: Hamur şöyle hazırlanabilir.
  1)  250 gr. margarin, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı şeker, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi konup yoğrulur. (3- 4- 5- 6- 7 nolu işlem aynen yapılır.)
  2) 15 çorba kaşığı un, 5 çorba kaşığı Pirinç unu ile karıştırılıp ortası açılır.
Afiyet olsun.

Kedi Dili

Kedi Dili  MALZEMELER:
  1.   3 yumurta
  2.   1 su bardağından 1 parmak eksik Pudra şeker 
  3.   2 su bardağı ve 2 çorba kaşığı ilave un
  4.   1 küçük paket ve 1 parmak ilave margarin (150 gr.)
  5.   Limon kabuğu rendesi
  6.   0,5 paket vanilya

  HAZIRLANIŞI:
  1- Fırın tepsisine parşömen kağıdı yayılır. Yağlanır, unlanır. Fırın yakılır. 
  2- Porselen bir kasede yağ ile pudra şeker karıştırılıp krem haline getirilir.
  3- Yumurtalar birer birer kırılır. Limon kabuğu rendesi vanilya ve elenmiş un konup karıştırılır.
  4- Ucuna kalem çapında düz huni takılmış krema torbasına doldurulup tepsiye 5- 6 cm uzunluğunda sıkılır.
  5- Orta hararetli fırında pişirilir. Kağıttan kırmadan dikkatli çıkarılır.

  Not: Kedi dili, dondurma ile ikram edildiği gibi krema ve meyvelerle pratik pastalar da yapılır.

Afiyet olsun.

Kırmızı Pancar Turşusu

Kırmızı Pancar Turşusu
  MALZEMELER:
  1.   1 kg. kırmızı pancar
  2.   1 su bardağı sirke
  3.   1 su bardağı su
  4.   1 baş sarımsak
  5.   0,5 çorba kaşığı tuz

  HAZIRLANIŞI:
  1- Pancarlar yıkanır. Çok yumuşak olmamak üzere haşlanır.
  2- Soyularak yuvarlak olacak şekilde dilimlenir. Kavanoza yerleştirilir.
  3- Tuzla dövülmüş sarımsağa sirke ve su konup karıştırılır.
  4- Pancarın üzerine dökülüp kavanoz sağa sola sallanır, kapak kapatılır.
  5- Ertesi gün sofraya alınabilir.

  Afiyet olsun.

Karnıyarık

KarnıyarıkMutfak: Türk
Süre: 40 dakika

MALZEMELER
  1. 6 adet orta boy patlıcan
  2. 2 adet soğan
  3. 3 adet domates
  4. 250 gr. kıyma
  5. 1/3 bardak çiçek yaği
  6. 2 çorba kaşığı margarin
  7. 1 bardak et suyu
  8. 1/2 demet maydanoz
  9. Karabiber

HAZIRLANIŞI:
1. Patlıcanları alaca olarak soyup ortalarından ikiye ayırın.
2. İçinde bol tuz bulunan suya atarak yarım saat kadar bekletin. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp bol suda yıkayın ve kevgire koyun.
3. Domateslerin kabuklarını soyun. 6 dilim kadar kestikten sonra gerisinin çekirdeklerini çıkartıp küçük parçalar halinde doğrayın.
4. Soğanları küp şeklinde doğrayın. Bir tavada çiçek yağını iyice kızdırıp bir bezle kuruladığınız patlıcanları hafif pembemsi bir renk alana kadar kızartın.
5. Diğer bir tavada 2 çorba kaşığı margarin eritip, soğanları 1 kaç dakika kavurun.
6. Kıymanın 4 / 5 'ini ilave edip kavurmaya devam edin. Kıymalar suyunu salıp da tekrar çekilince, domatesleri ekleyerek kavurun. Hafifçe renk alınca, ateşten alin ve tuz, karabiber ile kıymanın geri kalanını ilave edip karıştırın. Bu karışımı yarılmış patlıcanların içlerine doldurun ve üzerlerine birer dilim domates koyun.
7. Patlıcanları bir tepsi üzerinde yan yana dizin. 1 bardak sıcak et suyunu üzerlerine döküp fırında veya ateş üzerinde 20 dakika kadar pişirin.
8. Üzerine kıyılmış maydanozlar serperek servis yapın.

Afiyet olsun.

Yandex.Metrica