R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

4 Eyl 2013

Portakallı Kuzu Ciğeri

Portakallı Kuzu CiğeriMutfak: Türk
Süre: 30 dakika

MALZEMELER
  1. 150 gr. kuzu ciğeri
  2. 1 diş sarmısak
  3. 2 çay kasığı yağ
  4. 1 adet portakal
  5. Dilediğiniz sebzeler
  6. Karabiber

HAZIRLANIŞI:
 
1. Cigeri kuşbaşi doğrayın. Yağda sarmısakla beraber kavurup, sogumaya bırakın.
2. Portakalın kabuklarını soyup, kare kare doğrayıp ciğerle karıştırın. Tuz ve karabiberini ekleyin. Haşladiğınız sebzelerle servis yapın.
Afiyet olsun.

Salatalık Çorbası

Salatalık ÇorbasıMutfak: Türk
Süre: 
40 dk

MALZEMELER
  1. 2 adet salatalik
  2. 1 çay bardasi iç ceviz
  3. 1 kg yogurt
  4. 2 yemek kasigi kiyilmis taze nane
  5. 4 dis sarmisak
  6. 3 yemek kasigi zeytinyagi

HAZIRLANIŞI:
1-Salataliklari soyup ortadan ikiye ayirin. Küçük parçalar halinde dograyip üzerine tuz serperek 20 30 dakika kadar bekletin.
2-Salataligin suyunu ince delikli bir süzgeçten bastirarak çikartin. Bu suyu yogurt, kiyilmis ceviz, nane, dövülmüs sarmisak ve biberle karistirin. Zeytinyagı ile karıştırın. Servise kadar buzdolabinda bekletin.
3-Servis yaparken çorba kaselerine birer dilim salatalik koyup 1 yemek
kasigi da kirilmis buz serpin.

Franjipan Tartolet

Franjipan TartoletMALZEMELER
  1. 200 gr fındık
  2. 2 adet yumurta
  3. 150 gr tozşeker
  4. 50 gr tereyağı (oda ısısında)


HAZIRLANIŞI
1. Fırını 180 derece ısıtarak hazır hale getirin.
2. Fındık ve tozşekeri mutfak robotunda birlikte toz haline getirin. Birlikte çekilmesinin sebebi fındığın toz haline gelirken çıkaracağı yağın şeker tarafından emilmesini sağlamak.
3. Sonra geri kalan malzemeyi ekleyip, yumuşak, homojen bir karışım halini alana kadar mikserle çırpın.
4. Hazırlanan dolguyu tart tabanlarına doldurup önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.

Fındıklı Minik Kurabiyeler

Fındıklı Minik KurabiMALZEMELER
(40 adet minik kurabiye için)
  1. 100 gr tereyağı
  2. 1 adet yumurta
  3. 3 yemek kaşığı tepeleme toz fındık
  4. 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  5. 1 çay kaşığı karbonat
  6. 50 gr pudra şekeri
  7. Aldığı kadar un (yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvam olacak)
  8. Damla çikolata

HAZIRLANIŞI
1. Yumurta, yağ ve şekeri birlikte çırpın.
2. Geri kalan malzemeyi ekleyip yoğurun.
notlar3. Dilerseniz minik kalıplarla keserek, dilerseniz elinizde minik toplar yaparak önceden ısıtılmış (170-180) derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
4. Damla çikolata veya fındık koyabilir ya da boş bırakabilirsiniz.

Afiyet olsun.
Yandex.Metrica