R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

5 Eyl 2013

Kestane Şekeri Nasıl Yapılır?

Alternatif Tarifler, Kestane Şekeri, Kestane Şekeri Nasıl Yapılır, Tatlı Tarifleri, 

Kestane Şekeri Nasıl Yapılır

  MALZEMELER:
  1.   1 kg. kestane
  2.   750 gr. toz şeker (3,5- 4 su bardağı)
  3.   2,5 bardak su
  4.   1 paket vanilya



  HAZIRLANIŞI:
  1- Kestanelerin dış kabukları soyulur. Parçalanmayacak şekilde biraz haşlanıp iç kabukları çıkarılır.
  2- Bir tencerede şeker ve su kaynatılır. Kestaneler içine atılıp 3 saat çok hafif ateşte pişirilir.
  3- Ateşten alınıp ertesi güne kadar şurubunda bekletilir.
  4- Ertesi gün daha hafif ateşte 3 saat daha pişirilir.
  5- Vanilya konur. Soğuyunca kestaneler birer birer yaldızlı kağıtlara sarılır.

Afiyet olsun.

Aslan Sütü

Aslan Sütü  MALZEMELER:
  1.   1 litre süt
  2.   1 su bardağı toz şeker
  3.   3 çorba kaşığı tel şehriye (silme)
  4.   1 çorba kaşığı nişasta
  5.   2 çorba kaşığı iç yeşil fıstık
  6.   1 çorba kaşığı badem
  7.   1 çorba kaşığı iç fındık
  8.   1 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi
  9.   0,5 paket vanilya

  HAZIRLANIŞI:
  1- Badem ve yeşil fıstık bir taşım kaynatılıp kabukları soyulur.
  2- Badem, fıstık ve fındık ince ince kıyılır veya havanda dövülür.
  3- Tel şehriye ateşte pembe olarak kavrulur.
  4- Süt ile şeker kaynatılır. Kavrulmuş şehriye ilave edilir.
  5- Nişasta yarım bardak su ile ezilir. Kaynamakta olan süte katılıp devamlı karıştırılır.
  6- Son olarak, badem, fıstık, fındık ve hindistan cevizi ile vanilya ilave edilir.
  7- Kaselere boşaltılır.

Afiyet olsun.

Kıymalı Tepsi Böreği

Kıymalı Tepsi Böreği  MALZEMELER:
  HAMUR İÇİN    
  1.   1 su bardağı süt
  2.   Yarım su bardağı sıvı yağ
  3.   1 yumurta
  4.   1 çay kaşığı tuz
  5.   1 çay kaşığı kabartma tozu
  6.   Aldığı kadar un (açmak için 1 su bardağı nişasta)
  ÜZERİ İÇİN
  1.   1 su bardağı sıvı yağ 
  BÖREK HARCI İÇİN
  1.   150 gr. dana kıyma
  2.   2 adet kuru soğan
  3.   1- 2 sivri biber
  4.   1 demet maydanoz 
  5.   1 küçük domates
  6.   Tuz, karabiber
  HAZIRLANIŞI:
  HAMURUN HAZIRLANIŞI
  1- Bir tencerede 1 bardak süt, yarım bardak sıvı yağ, 1 yumurta, 1 çay kaşığı tuz ve kabartma tozu karıştırılır.
  
  2- Elenmiş un ile orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır. 24 parçaya ayrılır.
  3- Hamur parçaları nişasta ile 10- 12 cm çapında açılıp araları tekrar nişastalanır ve 12 adedi üst üste konarak iki grup yapılır.
  4- Hamur grupları 35- 40 cm. çapında açılıp, birinci parça yağlanmış tepsiye yerleştirilir.
  5- Üzerine kıymalı harç konduktan sonra diğer parça üzerine kapatılır ve hafifçe bastırılır.
  
  6- Börek istenilen şekilde dilimlenir. Üzerine 1 su bardağı az kızdırılmış sıvı yağ kaşık kaşık dökülür.
  7- Orta ısılı fırında pembe renkte pişirilir.
  KIYMALI BÖREK HARCININ HAZIRLANIŞI
  1- Küçük doğranmış soğan, biber ve maydanoz sapları 2 kaşık yağ ile hafifçe kavrulur.
  2- Kıyma ilave edilir, daha sonra domates rendelenir. Suyunu çekince ateşten alınıp tuz, karabiber ve doğranmış maydanoz yaprakları konur, karıştırılır.
Afiyet olsun.

Un Kurabyesi

Un Kurabyesi  MALZEMELER:
  1.   1 su bardağı erinmiş yemeklik margarin
  2.   1 su bardağı pudra şeker
  3.   2,5- 3 su bardağı un
  4.   0,5 paket vanilya
  5.   1 çay kaşığı kabartma tozu 





  HAZIRLANIŞI:
  1- Porselen veya cam bir kasede yağ ile pudra şeker iyice karıştırılıp krem haline getirilir.
  2- Elenmiş un, vanilya, kabartma tozu konup, sertçe bir hamur yapılır.
  3- Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılıp yuvarlanır. Tepsiye dizilip orta hararetli fırında beyaz olarak pişirilir.
  4- Sıcakken üzerine vanilyalı pudra şeker elenir.
  5- Kurabiyeler ertesi güne kadar bekletilirse daha iyi olur.
  Not: Kurabiyeleri pişirmeden, üzerine kabuğu çıkarılmış yarım badem yapıştırabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yandex.Metrica