R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

5 Eyl 2013

Kıymalı Tepsi Böreği

Kıymalı Tepsi Böreği  MALZEMELER:
  HAMUR İÇİN    
  1.   1 su bardağı süt
  2.   Yarım su bardağı sıvı yağ
  3.   1 yumurta
  4.   1 çay kaşığı tuz
  5.   1 çay kaşığı kabartma tozu
  6.   Aldığı kadar un (açmak için 1 su bardağı nişasta)
  ÜZERİ İÇİN
  1.   1 su bardağı sıvı yağ 
  BÖREK HARCI İÇİN
  1.   150 gr. dana kıyma
  2.   2 adet kuru soğan
  3.   1- 2 sivri biber
  4.   1 demet maydanoz 
  5.   1 küçük domates
  6.   Tuz, karabiber
  HAZIRLANIŞI:
  HAMURUN HAZIRLANIŞI
  1- Bir tencerede 1 bardak süt, yarım bardak sıvı yağ, 1 yumurta, 1 çay kaşığı tuz ve kabartma tozu karıştırılır.
  
  2- Elenmiş un ile orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır. 24 parçaya ayrılır.
  3- Hamur parçaları nişasta ile 10- 12 cm çapında açılıp araları tekrar nişastalanır ve 12 adedi üst üste konarak iki grup yapılır.
  4- Hamur grupları 35- 40 cm. çapında açılıp, birinci parça yağlanmış tepsiye yerleştirilir.
  5- Üzerine kıymalı harç konduktan sonra diğer parça üzerine kapatılır ve hafifçe bastırılır.
  
  6- Börek istenilen şekilde dilimlenir. Üzerine 1 su bardağı az kızdırılmış sıvı yağ kaşık kaşık dökülür.
  7- Orta ısılı fırında pembe renkte pişirilir.
  KIYMALI BÖREK HARCININ HAZIRLANIŞI
  1- Küçük doğranmış soğan, biber ve maydanoz sapları 2 kaşık yağ ile hafifçe kavrulur.
  2- Kıyma ilave edilir, daha sonra domates rendelenir. Suyunu çekince ateşten alınıp tuz, karabiber ve doğranmış maydanoz yaprakları konur, karıştırılır.
Afiyet olsun.

Un Kurabyesi

Un Kurabyesi  MALZEMELER:
  1.   1 su bardağı erinmiş yemeklik margarin
  2.   1 su bardağı pudra şeker
  3.   2,5- 3 su bardağı un
  4.   0,5 paket vanilya
  5.   1 çay kaşığı kabartma tozu 





  HAZIRLANIŞI:
  1- Porselen veya cam bir kasede yağ ile pudra şeker iyice karıştırılıp krem haline getirilir.
  2- Elenmiş un, vanilya, kabartma tozu konup, sertçe bir hamur yapılır.
  3- Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılıp yuvarlanır. Tepsiye dizilip orta hararetli fırında beyaz olarak pişirilir.
  4- Sıcakken üzerine vanilyalı pudra şeker elenir.
  5- Kurabiyeler ertesi güne kadar bekletilirse daha iyi olur.
  Not: Kurabiyeleri pişirmeden, üzerine kabuğu çıkarılmış yarım badem yapıştırabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Elmalı Tart

Elmalı Tart  MALZEMELER:
  1.   8 kahve fincanı un
  2.   1,5 küçük paket margarin (yumuşak, 200 gr.)
  3.   1 yumurta, 1 çorba kaşığı yoğurt
  4.   1 kahve kaşığı kabartma tozu, limon kabuğu rendesi
  5.   1 çorba kaşığı pudra şeker (hamura)
  6.   3 ekşi elma, 1 çay bardağı şeker, yarım paket tarçın 

  HAZIRLANIŞI:
  1- Un elenip ortasına yağ, yumurta, yoğurt, kabartma tozu, pudra şeker, limon kabuğu rendesi konup karıştırılır.
  2- Sonra un ile yoğrulur. Biri daha büyük olan iki parçaya ayrılır.
  3- Büyük parça yarım cm. kalınlığında açılır. 25- 30 cm. çapındaki tepsiye yerleştirilir. Hamur, tepsinin kenarının yarısına kadar döndürülür.
  4- Hamurun üzerine ince elma dilimleri yerleştirilir. Tarçın karıştırılmış toz şeker serpilir.
  
  5- Diğer hamurdan ince çubuklar yapılır. Elmaların üzerine kafes kafes yerleştirilir.
  6- Orta ısılı fırında pembe renkte pişirilir. Servis tabağına alınır.
  7- İstenirse üzerine marmelat sürülür veya vanilyalı pudra şeker elenir.
  Not: Hamur şöyle hazırlanabilir.
  1)  250 gr. margarin, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı şeker, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi konup yoğrulur. (3- 4- 5- 6- 7 nolu işlem aynen yapılır.)
  2) 15 çorba kaşığı un, 5 çorba kaşığı Pirinç unu ile karıştırılıp ortası açılır.
Afiyet olsun.

Kedi Dili

Kedi Dili  MALZEMELER:
  1.   3 yumurta
  2.   1 su bardağından 1 parmak eksik Pudra şeker 
  3.   2 su bardağı ve 2 çorba kaşığı ilave un
  4.   1 küçük paket ve 1 parmak ilave margarin (150 gr.)
  5.   Limon kabuğu rendesi
  6.   0,5 paket vanilya

  HAZIRLANIŞI:
  1- Fırın tepsisine parşömen kağıdı yayılır. Yağlanır, unlanır. Fırın yakılır. 
  2- Porselen bir kasede yağ ile pudra şeker karıştırılıp krem haline getirilir.
  3- Yumurtalar birer birer kırılır. Limon kabuğu rendesi vanilya ve elenmiş un konup karıştırılır.
  4- Ucuna kalem çapında düz huni takılmış krema torbasına doldurulup tepsiye 5- 6 cm uzunluğunda sıkılır.
  5- Orta hararetli fırında pişirilir. Kağıttan kırmadan dikkatli çıkarılır.

  Not: Kedi dili, dondurma ile ikram edildiği gibi krema ve meyvelerle pratik pastalar da yapılır.

Afiyet olsun.
Yandex.Metrica