R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

4 Eyl 2013

İncirli ve Tarçınlı Kekcikler

İncirli ve Tarçınlı KekMALZEMELER
  1. (12 adet muffin veya 24 adet minik muffin için)
  2. 180 gr un
  3. 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  4. 1 tatlı kaşığı tarçın
  5. 1 çimdik tuz
  6. 1 adet yumurta
  7. 160 ml süt
  8. 90 gr esmer şeker
  9. 75 gr tereyağı
  10. 10-12 adet kuru incir (minik minik doğranmış)


HAZIRLANIŞI
1. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın iyice ısınsın.
2. Bir kabın içine un, kabartma tozu, tarçın ve tuzu birlikte eleyin.
3. Başka bir kapta yumurta, süt, şeker ve yağı birlikte iyice çırpın.
4. Kuru karışımı yumurtalı karışıma ekleyin ve tahta bir kaşık veya spatula yardımı ile iki karışımı birbirine iyice yedirin.
5. Minik minik doğradığınız incirleri de ekleyin ve hazırladığınız kalıplara (yarısını dolduracak kadar) paylaştırın.
6. 15-20 dakika kadar pişirin. Kürdan testi yardımı ile piştiğinden emin olduğunuzda fırından çıkarın ve 5-10 dakika kalıp içinde dinlendirdikten sonra keklerinizi tel bir ızgara üzerine alın ve soğutun.

Sütlü İrmik Helvası

Sütlü İrmik HelvasıPişirme Süresi: 20 - 25 dakika
8 Kişilik

MALZEMELER
  1. 2 su bardağı irmik
  2. 1,5 su bardağı şeker
  3. 1,5 su bardağı süt
  4. 2 su bardağı su
  5. 125 gram tereyağ
  6. 1 yemek kaşığı çam fıstığı


HAZIRLANIŞI:
1. Yağı eritip irmiği ve fıstığı rengi dönene kadar karıştırarak kısık ateşte kavurun.
2. Suyu ve sütü kaynatın.
3. Kaynar su ve sütü kavrulup esmerleşen irmiğe ekleyin.
4. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyin.
5. Ocağı kapatıp suyunu çeken irmiğe şekeri ilave edip karıştırın.
6. 10 dakika demlenmeye bırakın.

PÜF NOKTASI
1. Fıstıkların rengi döndüğünde irmik tam kıvamında kavrulmuş olur.
2. Helvanın tane tane olmasını istiyorsanız iri taneli irmik kullanın.
  
3 Eyl 2013

Mercimekli Köfte

MALZEMELER:
  1.   2 su bardağı kırmızı mercimek
  2.   1,5 su bardağı ince bulgur
  3.   3 soğan
  4.   3- 4 kaşık yağ
  5.   2- 3 çay kaşığı kırmızı biber
  6.   2- 3 çay kaşığı kimyon
  7.   Yarım demet dereotu ve maydanoz
  8.   6- 7 taze soğan
  9.   1 kaşık salça

HAZIRLANIŞI:
  1- Soğan ince doğranıp yağda hafifçe pembeleştirilir.
  2- Taze soğan, dereotu temizlenip ince doğranır. 
  3- Mercimek ayıklanıp yıkanır; 3- 4 bardak su ile iyice
haşlanır. Sıcakken bulgurun üzerine dökülüp karıştırılır. Kapak kapatılarak bulgurun kabarması beklenir.
  4- Bulgur kabarınca, kavrulmuş soğan, tuz, kırmızı biber, karabiber, kimyon, salça konup yoğrulur. 
  5- Son olarak taze soğan, maydanoz, dereotu karıştırılır. Avuç içinde sıkılarak küçük köfteler yapılır.
  6- Tabağa dizilir. Arzu edilirse çif köfte salatası ile servis yapılır.
  KISA BİLGİ:
  Mercimek kuvvetli ve sindirimi kolay bir bitkisel proteindir.

Havuçlu Pasta

MALZEMELER

  1. 4 yumurta
  2. 1,5 su bardağı şeker
  3. Yarım su bardağı ceviz içi
  4. 1,5 su bardağı rendelenmiş havuç
  5. 2 çay kaşığı tarçın
  6. 2 su bardağı un
  7. Kabartma tozu

  Krema İçin

  1. 1 kilo süt
  2. 2 çorba kaşığı un
  3. 1 çorba kaşığı nişasta
  4. 1 yumurta
  5. 6 çorba kaşığı şeker
  6. Yarım paket Sana yağ

HAZIRLANIŞI

Malzemenin hepsini karıştırıp, tepsiyi sana yağ ile yağlanıp un serpilir. Karıştırdığımız malzemeyi içine döküp 150 derecede ısınmış fırında pişirilir.
Kremanın HAZIRLANIŞI :
Bütün malzeme karıştırılıp ocakta çocuk maması şeklinde karıştırılarak pişirilir. Pişirmiş olduğumuz pastanın üzerine dökülür. Ve soğuduktan sonra servis yapılır.

Afiyet Olsun.
Yandex.Metrica