R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

21 Ağu 2013

İmam Bayıldı (patlıcan Veya Kabak)

İmam Bayıldı tarifiMALZEMELER:
  •   -8 küçük patlıcan veya kabak
  •   -4- 5 soğan
  •   -7- 8 diş sarımsak
  •   -1 demet maydanoz 
  •   -1- 2 dal nane
  •   -2- 3 domates
  •   -2- 3 sivri biber
  •   -1 su bardağı zeytinyağ 
  •   -1- 2 kahve kaşığı şeker  
  •   -Tuz, karabiber 

  YAPILIŞI:
  1- Patlıcanların baş kısımları kesilip alaca soyulur.Tuzlu suda yarım saat bekletilir. Yıkanıp kurulanır. (Kabaklar kazınıp baş ve uç kısımlar kesilir.)
  2- Zeytinyağda hafif pembe kızartılır. Tepsiye dizilir.
  3- Üzerleri boydan boya bıçak alta geçmeyecek şekilde kesilir.
  4- Yarım halka şeklinde doğranmış soğan, sivri biber, sarımsak,
zeytinyağda kavrulur. Soyulup doğranmış domates konup karıştırılır. Kıyılmış maydanoz, nane, tuz, karabiber ve şeker ilave edilir.
  5- Kızartılan sebzenin içinde doldurulur.
  6- Az su ilavesi ile yavaş yavaş pişirilir.
  KISA BİLGİ:
   Patlıcan, pankreas, karaciğer ve böbrekleri kuvvetlendirir. Kalbe rahatlama, sükunet verir.

İmam Bayıldı

Talaş Böreği

Talaş Böreği tarifiMALZEMELER:
  1.   -5 su bardağı un (yarım bardak açma payı ayrılacaktır.)
  2.   -1 Büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)
  3.   -2 çay kaşığı tuz
  4.   -3 çorba kaşığı yoğurt
  5.   -1 çorba kaşığı sirke
  6.   -3 çorba kaşığı zeytinyağ
  7.   -1 bardaktan az su
  8.   -1 yumurta sarısı (üzeri için)
  9.   -Yarım kg. koyun kuşbaşı et (küçük doğranmış)
  10.   -1 kaşık yağ
  11.   -1 kaşık salça
  12.   -1 soğan
  13.   -Tuz ve karabiber

  HAZIRLANIŞI:
  1- Et, küçük doğranmış soğan, yağ ile kavrulur. Salça, konur, biraz karıştırılır. İki bardak kadar su konup
et yumuşayıncaya kadar pişirilir. Biraz soğuyunca salçasından süzülür.
  2- Dilber böreği hamuru aynen yapılır.
  3- Son olarak 3 mm. inceliğinde açılıp 10- 12 cm parçalara kesilir.
  4- Salçasından süzülen et hamurların ortasına konup bohça gibi kapatılır. Kat yeri alta getirerek tepsiye dizilir. (Et sıcak olmamalıdır.)
  5- Üzerine yumurta sarısı sürülüp sıcak fırında pişirilir.

Afiyet olsun.

Karaköy Poğaçası

karaköy poğaçası tarifi
  MALZEMELER:
  1.   -1 su bardağı yoğurt
  2.   -1 tatlı kaşığı yaş bira mayası
  3.   -1,5 su bardağı yağ (yarısı margarin, yarısı zeytinyağ)
  4.   -1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine sürülecek)
  5.   -Aldığı kadar un
  6.   -Yarım kalıp beyaz peynir
  7.   -Yarım demet dereotu, maydanoz
  8.   -Tuz

  HAZIRLANIŞI:
  1-Maya yoğurtla ezilir. Tuz, yumurta akı ve yağ konup iyice karıştırılır.
  2- Aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yapılır. Küçük parçalara ayrılır. (Üzeri örtülü olarak kabarıncaya kadar mayalandırılır.)
  3- Avuç içinde biraz açılıp peynirli iç konur ve kapatılır.
  
  4- Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.

Afiyet olsun.

Su Böreği

Su Böreği tarifiMALZEMELER:
  1.   -6 yumurta
  2.   -1 kahve fincanı yoğurt
  3.   -Yarım çorba kaşığı tuz
  4.   -Aldığı kadar un
  PEYNİRLİ İÇ İÇİN:    
  1.   -1 büyük kalıp beyaz peynir (300 gr.)
  2.   -1 demet dereotu-maydanoz
  3.   -1 yumurta, 3 çorba kaşığı margarin
  4.   -3 çorba kaşığı tereyağ (yufkaların aralarını yağlamak için)

  HAZIRLANIŞI:
  
  1- Bir tencereye 6 yumurta, 1 kahve fincanı yoğurt, yarım çorba kaşığı tuz konup karıştırılır. Aldığı kadar elenmiş un ile sertçe bir hamur yapılır. İyice yoğrulur. 10- 12 parçaya ayrılır. Üzeri örtülü olarak 15- 20 dakika dinlendirilir.
  2- Her parça unlanarak 2 mm. inceliğinde açılır. Bir tanesi yağlanmış tepsiye kenarlardan sarkacak şekilde yayılır.
  
  3- Diğer yufkalar dörde bölünerek kaynar tuzlu suda 1 dakika haşlanıp, soğuk su bulunan başka bir kaba alınır. Sonra hafifçe kurulanır.
  4- Tepsiye büzgülü olarak serilip her defasında erimiş yağ gezdirilir.
  
  5- Hamurun yarısı bitince peynirli iç konur. Diğer yufkalar da aynı şekilde serilip kenarlardan sarkan parça üzerine çevrilir. Bolca yağlanıp fırında veya ocakta çevrilerek kızartılır. İçin hazırlanması: Rendelenmiş peynir, yumurta doğranmış, maydanoz, dereotu karıştırılır.
  Not: Yukarıdaki malzemeden 40 cm çapında iki tepsi börek yapabilirsiniz.
Yandex.Metrica