R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

21 Ağu 2013

Puf Böreği

Puf Böreği tarifi
MALZEMELER:
  1.   -4 su bardağı un, 2 kaşık margarin, 1 yumurta
  2.   -2 kaşık yoğurt, 1,5 çay kaşığı tuz
  3.   -Yarım kalıp beyaz peynir, maydanoz ve dereotu
  4.   -2 bardak ayçiçek veya zeytinyağ (kızartmak için)

  HAZIRLANIŞI:
  1- Un elenir, ortasına yoğurt, yumurta, tuz, yarım bardak kadar su konup yoğrulur. Özleştirilip 15 parçaya bölünür. Yaş bez altında dinlendirilir.
  2- Her parça 10 cm açılıp araları margarinle yağlanır. (Az erimiş yağ karıştırarak krem gibi beyazlatılacaktır.)
  3- 5 hamur üst üste konur ve üç grup yapılır. En üstler yağlanmaz.
  4- Her parça 2 mm. inceliğinde açılır. Peynir-maydanoz karışımı küme küme konup üzeri hamurla kapatılır. Kapakla kesilir.
  5- Kızgın yağda hafif hafif sallayarak kızartılır. Fazla yağı
çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.
  Not: Başka bir terkip:
  Tencereye 1 yumurtayı tepesinden delip akıtınız. Aynı yumurta kabuğu ile, 2 yumurta dolusu su, 2yumurda dolusu zeytinyağ-margarin karışımı, 1 yumurta dolusu sirke, 1 tutam tuz ve aldığı kadar un
ile orta yumuşaklıkta bir hamur yapınız. 40 parçaya ayırıp 5- 6 cm. çapında açınız. Peynirli iç koyup kapatarak yağda kızartınız. (Aynı hamur tuzsuz hazırlanıp, parçaların içine, ceviz, şeker, tarçın karışımı koyarak kızartıldıktan sonra pudra şekerle bulanabilir.,

Afiyet olsun.

İki Renkli Bisküvi

İki Renkli Bisküvi tarifi MALZEMELER:
  1.  2,5 su bardağı un
  2.  1 küçük Paket margarin ve 1 ince dilim ilave (150 gr.)
  3.  Yarım su bardağı Pudra şeker 
  4.  1 yumurta
  5.  Limon kabuğu rendesi
  6.  Vanilya
  7.  1- 2 çorba kaşığı kakao 

HAZIRLANIŞI:
  1- Un elenir. Ortasına yağ, pudra şekeri, yumurta, limon kabuğu rendesi, vanilya konup yoğrulur. (Fazla yoğrulmaz, hamur bozulur.)
  2- Hamur ikiye ayrılır. Bir tanesine elenmiş kakao katılıp yoğrulur.
  3- Hamurlar ayrı ayrı Parmak genişliğinde yuvarlanır. Sonra birbirine dolanıp iki parmak uzunluğunda kesilir.
  4- Tepsiye dizilip, orta hararetli fırında pişirilir. (10 15 dakika.)
  Not: İstenirse, hamurlar merdane ile açılıp üst üste konarak sarılır ve dilimlenerek de pişirilir.

Afiyet olsun.

Rus Böreği

Rus Böreği tarifiMALZEMELER:
  1.  1 su bardağı süt, 1 su bardağı su
  2.  2 tatlı kaşığı yaş bira mayası
  3.  1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker
  4.  Yarım küçük paket margarin (65 gr.)
  5.  Aldığı kadar un
  6.  Kızartma için iki su bardağı ayçiçek veya zeytinyağ
  İÇ İÇİN:
  1.   250 gr. kıyma, 2 soğan
  2.  Yarım demet maydanoz
  3.  Tuz ve karabiber

  HAZIRLANIŞI:
  1- Şeker ile bira mayası sütle eritilir.
  2- Buna su, tuz, erimiş margarin konup karıştırılır. 
  3- Aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülü olarak ılık bir yerde mayalandırılır.
  4- Yumurtadan küçük parçalara ayrılır. Avuç içinde açılıp hazırlanan kıymalı iç konup kapatılır. Yumurta biçiminde şekillenir.
  5- Kızgın yağda kızartılıp kağıt üzerine çıkarılır.
  Not: Kıymalı iç şöyle hazırlanır:
  Küçük doğranmış soğan, kıyma çok az yağ ile kavrulur. Ateşten alınıp kıyılmış maydanoz ve tuz karabiber karıştırılır. (Kıyma ve soğan kavurmadan çiğ de kullanılabilir.)

Afiyet olsun.

Tiramisu

Tiramisu tarifiMALZEMELER

  1. 1,5 paket eti finger
  2. 2 adet yumurta
  3. 1 fincan toz şeker
  4. 1 su bardağı granül kahve
  5. 300 gr. kremşanti
  6. Kakao

HAZIRLANIŞI

Yumurta ve şekeri mikser ile koyulaşıncaya kadar çırpın. Bir su bardağı sıcak suda kahveyi eritin. Koyulaşan yumurtalı karışıma peyniri ekleyerek karıştırmaya devam edin. Krem şantiyi katıp 15 dk. Karıştırın. Karışımı 1 saat buzdolabında dinlendirin. Eti finger bisküvilerin yarısını kahveye tek tek batırıp derin ve yayvan bir kaba tek sıra halinde dizin. Hazırladığınız karışımın (kremayı) yarısını bisküvilerin üzerine dökün. Kalan bisküvileri de aynı şekilde kahveye tek tek batırıp ıslatarak kremanın üzerine dizin. En üste kalan kremayı dökün ve düzgünce yayın. İki saat buzdolabında bekletilen ve dolaptan çıktıktan sonra kakao serpip, servis yapın.
Yandex.Metrica