R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

10 Eki 2013

Yayla Çorbası Nasıl Yapılır

Yayla Çorbası Nasıl Yapılır
Yayla Çorbası, Yayla Çorbası Nasıl Yapılır, Çorba Tarifleri, Yayla Çorbası yapımının püf noktaları, 

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı pirinç (pirinci haşlamak için 2 bardak su)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4 su bardağı et suyu
  • 1 adet yumurta
  • kuru nane
  • kırmızı pul biber



Hazırlanışı:

  1. Pirinci iki bardak su ile haşlayın.
  2. Bir kaşık tere yağında hafif kavurmuş olduğunuz una 4 bardak et suyunu ilave edin.
  3. Bir süre kaynattıktan sonra haşlanmış pirinçleri ekleyip 10 dakika kadar kaynatın.
  4. Ayrı bir kapta yoğurt ve yumurta sarısını çırpıp yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ilave edin.
  5. İçine istediğiniz miktarda nane ve kırmızı biber katın,bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın.
Afiyet olsun.

9 Eki 2013

Dondurmalı Yanardağ Pastası

Dondurmalı Yanardağ Pastası  MALZEMELER:
  1.   5 yumurta
  2.   1 su bardağı şeker
  3.   1,5 su bardağı un, yarım su bardağı patates nişastası
  4.   1 limon kabuğu rendesi ve bir kaşık limon suyu
  5.   1 çay kaşığı vanilya ve 1 çay kaşığı kabartma tozu
  6.   Pastayı nemlendirmek için 1 kahve fincanı likörlü su
  DONDURMA İÇİN:
  1.   Kaymaklı veya vanilya dondurma (sayfa 277- 278)
  ÜZERİ İÇİN
  1.   4 yumurta
  2.   3 kahve fincanı şeker
  3.   0,5 paket vanilya

  HAZIRLANIŞI:
  1- 25 cm. çapında kalıp yağlanır, unlanır, fırın yakılır. 
  2- Yumurtalar, şeker ve limon kabuğu rendesi iyice koyulaşıncaya kadar çarpılır. Elenmiş nişasta-un vanilya, kabartma tozu karışımı konup karıştırılır. Kalıba boşaltılıp orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkarılır.
  3- Enine iki parçaya kesilir. Parçalar soğuk likörlü şekerli su ile ıslatılır. Arasına dondurma konur. Buzlukta soğuk olarak saklanır.
  4- 3 kahve fincanı şeker, 2 fincan su ile kaynatılıp çok
koyu bir şurup yapılır. Yumurta akları çarpılır, katı kar haline getirilir. Kaynar şurup dökülüp karıştırılır. Vanilya konur.
  5- Soğuyunca altta biriken şurubu almadan krema torbasına doldurulur. Pastanın üzerine dağ biçiminde sıkılır.
  6- Sofraya getirilirken pastanın tepesine saf alkole batırmış bir kesme şeker konur ve yakılır. Şeker karamelize olarak yanıp aşağı doğru akar.
  Not: Pastanın etrafı mevsim meyveleri ile süslenir.

Afiyet olsun.
3 Eki 2013

Yağlı Simit

MALZEMELER:
  1.   -4,5 su bardağı un
  2.   -1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)
  3.   -1 tatlı kaşığı yaş bira mayası
  4.   -1 tatlı kaşığı şeker
  5.   -Bir kahve fincanı süt
  6.   -3 yumurta (1 tanesi üzeri için)
  7.   -Susam, çörekotu
  8.   -3 kahve kaşığı tuz

  HAZIRLANIŞI:
  1- Un elenir. Ortası açılıp şekerli sütle ezilmiş bira mayası, yağ, yumurta, tuz konup yoğrulur.
  2- Üzeri örtülü olarak ılık bir yerde mayalandırılır.
  3- Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Küçük simitler yapılır. Yumurta sarısı sürülüp susam, çörekotu serpilir.
  4- Tepsiye dizilip orta hararetli fırında pişirilir.

Afiyet olsun.

2 Eki 2013

Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye  MALZEMELER:
  1.   3 su bardağı un
  2.   1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)
  3.   1 çorba kaşığı yoğurt
  4.   1 kahve kaşığı kabartma tozu 
  5.   Limon kabuğu rendesi
  6.   1 kahve fincanı pudra şeker 
  7.   0,5 paket vanilya
  MARMELAT İÇİN:
  1.   3 ekşi elma
  2.   1 çay bardağı şeker 
  3.   Tatlı kaşığı tarçın
  4.   1 avuç ceviz içi veya fındık (dövülmüş)

  HAZIRLANIŞI:
  1- Elmalar soyulup rendelenir. Şeker konup karıştırılır. Su  koymadan hafif ateşte pişirilir. Soğuyunca dövülmüş fındık, tarçın katılır.
  2- Un elenir. Ortasına yağ, yoğurt, pudra şeker limon kabuğu rendesi, kabartma tozu konup yoğrulur.
  3- 1,5 ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. 9- 10 cm. çapında açılıp hazırlanan marmelat konur. Sarılır, kat yeri alta gelmek üzere ay şekli verilir ve tepsiye dizilir.
  
  4- Orta hararetli fırında pembe renkte pişirilir.
  
  5- Üzerine vanilyalı pudra şeker elenir.
  Not: Kurabiyenin içine elma yerine, ceviz, toz şeker, tarçın karışımı da koyabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yandex.Metrica