R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

9 Eki 2013

Dondurmalı Yanardağ Pastası

Dondurmalı Yanardağ Pastası  MALZEMELER:
  1.   5 yumurta
  2.   1 su bardağı şeker
  3.   1,5 su bardağı un, yarım su bardağı patates nişastası
  4.   1 limon kabuğu rendesi ve bir kaşık limon suyu
  5.   1 çay kaşığı vanilya ve 1 çay kaşığı kabartma tozu
  6.   Pastayı nemlendirmek için 1 kahve fincanı likörlü su
  DONDURMA İÇİN:
  1.   Kaymaklı veya vanilya dondurma (sayfa 277- 278)
  ÜZERİ İÇİN
  1.   4 yumurta
  2.   3 kahve fincanı şeker
  3.   0,5 paket vanilya

  HAZIRLANIŞI:
  1- 25 cm. çapında kalıp yağlanır, unlanır, fırın yakılır. 
  2- Yumurtalar, şeker ve limon kabuğu rendesi iyice koyulaşıncaya kadar çarpılır. Elenmiş nişasta-un vanilya, kabartma tozu karışımı konup karıştırılır. Kalıba boşaltılıp orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkarılır.
  3- Enine iki parçaya kesilir. Parçalar soğuk likörlü şekerli su ile ıslatılır. Arasına dondurma konur. Buzlukta soğuk olarak saklanır.
  4- 3 kahve fincanı şeker, 2 fincan su ile kaynatılıp çok
koyu bir şurup yapılır. Yumurta akları çarpılır, katı kar haline getirilir. Kaynar şurup dökülüp karıştırılır. Vanilya konur.
  5- Soğuyunca altta biriken şurubu almadan krema torbasına doldurulur. Pastanın üzerine dağ biçiminde sıkılır.
  6- Sofraya getirilirken pastanın tepesine saf alkole batırmış bir kesme şeker konur ve yakılır. Şeker karamelize olarak yanıp aşağı doğru akar.
  Not: Pastanın etrafı mevsim meyveleri ile süslenir.

Afiyet olsun.
3 Eki 2013

Yağlı Simit

MALZEMELER:
  1.   -4,5 su bardağı un
  2.   -1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)
  3.   -1 tatlı kaşığı yaş bira mayası
  4.   -1 tatlı kaşığı şeker
  5.   -Bir kahve fincanı süt
  6.   -3 yumurta (1 tanesi üzeri için)
  7.   -Susam, çörekotu
  8.   -3 kahve kaşığı tuz

  HAZIRLANIŞI:
  1- Un elenir. Ortası açılıp şekerli sütle ezilmiş bira mayası, yağ, yumurta, tuz konup yoğrulur.
  2- Üzeri örtülü olarak ılık bir yerde mayalandırılır.
  3- Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Küçük simitler yapılır. Yumurta sarısı sürülüp susam, çörekotu serpilir.
  4- Tepsiye dizilip orta hararetli fırında pişirilir.

Afiyet olsun.

2 Eki 2013

Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye  MALZEMELER:
  1.   3 su bardağı un
  2.   1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)
  3.   1 çorba kaşığı yoğurt
  4.   1 kahve kaşığı kabartma tozu 
  5.   Limon kabuğu rendesi
  6.   1 kahve fincanı pudra şeker 
  7.   0,5 paket vanilya
  MARMELAT İÇİN:
  1.   3 ekşi elma
  2.   1 çay bardağı şeker 
  3.   Tatlı kaşığı tarçın
  4.   1 avuç ceviz içi veya fındık (dövülmüş)

  HAZIRLANIŞI:
  1- Elmalar soyulup rendelenir. Şeker konup karıştırılır. Su  koymadan hafif ateşte pişirilir. Soğuyunca dövülmüş fındık, tarçın katılır.
  2- Un elenir. Ortasına yağ, yoğurt, pudra şeker limon kabuğu rendesi, kabartma tozu konup yoğrulur.
  3- 1,5 ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. 9- 10 cm. çapında açılıp hazırlanan marmelat konur. Sarılır, kat yeri alta gelmek üzere ay şekli verilir ve tepsiye dizilir.
  
  4- Orta hararetli fırında pembe renkte pişirilir.
  
  5- Üzerine vanilyalı pudra şeker elenir.
  Not: Kurabiyenin içine elma yerine, ceviz, toz şeker, tarçın karışımı da koyabilirsiniz.
Afiyet olsun.
1 Eki 2013

Dostlar Kurabiyesi

Dostlar Kurabiyesi
  MALZEMELER:
  1.   1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)
  2.   2 su bardağı şeker
  3.   4- 5 su bardağı un
  4.   3 yumurta
  5.   1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
  6.   1 su bardağı dövülmüş ceviz 
  7.   1 çay kaşığı kabartma tozu
  8.   1 limon kabuğu rendesi 


  HAZIRLANIŞI:
  1- Yağ, şeker ve limon kabuğu rendesi iyice karıştırılır.
  2- Yumurtalar birer birer ilave edilir.
  3- Üzüm ve ceviz konur.
  4- Kabartma tozu karıştırılmış un elenip yoğrulur.
  5- Hamurdan ceviz büyüklüğünde ve muntazam olmayan parçalar koparılarak tepsiye dizilir. 
  6- Orta hararetli fırında pişirilir.
  7- Bir tencereye konup kapak kapatılırsa yumuşak olur.

Afiyet olsun.
Yandex.Metrica