R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

5 Eyl 2013

Kırmızı Pancar Turşusu

Kırmızı Pancar Turşusu
  MALZEMELER:
  1.   1 kg. kırmızı pancar
  2.   1 su bardağı sirke
  3.   1 su bardağı su
  4.   1 baş sarımsak
  5.   0,5 çorba kaşığı tuz

  HAZIRLANIŞI:
  1- Pancarlar yıkanır. Çok yumuşak olmamak üzere haşlanır.
  2- Soyularak yuvarlak olacak şekilde dilimlenir. Kavanoza yerleştirilir.
  3- Tuzla dövülmüş sarımsağa sirke ve su konup karıştırılır.
  4- Pancarın üzerine dökülüp kavanoz sağa sola sallanır, kapak kapatılır.
  5- Ertesi gün sofraya alınabilir.

  Afiyet olsun.

Karnıyarık

KarnıyarıkMutfak: Türk
Süre: 40 dakika

MALZEMELER
  1. 6 adet orta boy patlıcan
  2. 2 adet soğan
  3. 3 adet domates
  4. 250 gr. kıyma
  5. 1/3 bardak çiçek yaği
  6. 2 çorba kaşığı margarin
  7. 1 bardak et suyu
  8. 1/2 demet maydanoz
  9. Karabiber

HAZIRLANIŞI:
1. Patlıcanları alaca olarak soyup ortalarından ikiye ayırın.
2. İçinde bol tuz bulunan suya atarak yarım saat kadar bekletin. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp bol suda yıkayın ve kevgire koyun.
3. Domateslerin kabuklarını soyun. 6 dilim kadar kestikten sonra gerisinin çekirdeklerini çıkartıp küçük parçalar halinde doğrayın.
4. Soğanları küp şeklinde doğrayın. Bir tavada çiçek yağını iyice kızdırıp bir bezle kuruladığınız patlıcanları hafif pembemsi bir renk alana kadar kızartın.
5. Diğer bir tavada 2 çorba kaşığı margarin eritip, soğanları 1 kaç dakika kavurun.
6. Kıymanın 4 / 5 'ini ilave edip kavurmaya devam edin. Kıymalar suyunu salıp da tekrar çekilince, domatesleri ekleyerek kavurun. Hafifçe renk alınca, ateşten alin ve tuz, karabiber ile kıymanın geri kalanını ilave edip karıştırın. Bu karışımı yarılmış patlıcanların içlerine doldurun ve üzerlerine birer dilim domates koyun.
7. Patlıcanları bir tepsi üzerinde yan yana dizin. 1 bardak sıcak et suyunu üzerlerine döküp fırında veya ateş üzerinde 20 dakika kadar pişirin.
8. Üzerine kıyılmış maydanozlar serperek servis yapın.

Afiyet olsun.

4 Eyl 2013

Adana Kebabı

Adana KebabıMutfak: Türk

MALZEMELER
  1. 1 kg ince çekilmiş kuzu kıyma
  2. 100 gr yağ
  3. 1 çorba kaşiği acı pul biber
  4. 1 tatli kasığı kırmızı toz biber
  5. tuz

HAZIRLANIŞI:
1. Kıymayı, pul biber ve toz biberle iyice yoğurun. 
2. Buzdolabına koyup 1-2 saat kadar dinlendirin. Dolaptan çıkarıp tuzunu koyun. Tekrar yoğurun.
3. Yoğurduğunuz kıymadan avucunuzun aldığı kadar parçalar kopararak şişlere tutturun. 
4. Elinize yapışmaması için ara sıra avucunuzu ıslatarak bir elinizle şişi tutun, diğer elinizle de kıymayı şişe tutturarak, kebabı hazırlayın. 
5. Mangalı yakın. Şişleri mangala dizip iki taraflı olarak pişirin.
6. Sumaklı soğan salatasi ve yeşil salata ile sıcak olarak servis yapin.

Afiyet olsun.

Mısır Gevrekli Kremalı Hindi

Mısır Gevrekli Kremalı Hindi Mutfak: Bilinmiyor
Süre: 40 dk

MALZEMELER
1 paket Hindi Kemiksiz üst but1 tatlı kasığı köri
1 çay kasığı karabiber
1 kutu 200 ml Sıvı Krem Şanti- Süt Kreması
1 su bardağı mısır gevreği
Yarım su bardağı rendelenmis kasar peyniri


HAZIRLANIŞI:
1. Hindi butları iri butlari iri parçalar halinde keserek köri, karabiber ve tuzla iyice harmanlayın. 
2. Kare ya da dikdörtgen cam firın tepsisine butlari,  sekillerini düzelterek yerleştirin. 
3. Üzerine 200 ml. Sıvı Krem Şanti- Süt Kremasını gezdirin. 
4. Önceden ısıtılmış 200 derece firında 15 dakika pişirin. 
4. Fırından alip üzerlerine mısır gevreklerini serpin. 
5. Rendelenmiş kaşar peynirini gezdirin. 
6. Fırına verip, üzeri kizarana dek pişirin
Yandex.Metrica