R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

4 Eyl 2013

Adana Kebabı

Adana KebabıMutfak: Türk

MALZEMELER
  1. 1 kg ince çekilmiş kuzu kıyma
  2. 100 gr yağ
  3. 1 çorba kaşiği acı pul biber
  4. 1 tatli kasığı kırmızı toz biber
  5. tuz

HAZIRLANIŞI:
1. Kıymayı, pul biber ve toz biberle iyice yoğurun. 
2. Buzdolabına koyup 1-2 saat kadar dinlendirin. Dolaptan çıkarıp tuzunu koyun. Tekrar yoğurun.
3. Yoğurduğunuz kıymadan avucunuzun aldığı kadar parçalar kopararak şişlere tutturun. 
4. Elinize yapışmaması için ara sıra avucunuzu ıslatarak bir elinizle şişi tutun, diğer elinizle de kıymayı şişe tutturarak, kebabı hazırlayın. 
5. Mangalı yakın. Şişleri mangala dizip iki taraflı olarak pişirin.
6. Sumaklı soğan salatasi ve yeşil salata ile sıcak olarak servis yapin.

Afiyet olsun.

Mısır Gevrekli Kremalı Hindi

Mısır Gevrekli Kremalı Hindi Mutfak: Bilinmiyor
Süre: 40 dk

MALZEMELER
1 paket Hindi Kemiksiz üst but1 tatlı kasığı köri
1 çay kasığı karabiber
1 kutu 200 ml Sıvı Krem Şanti- Süt Kreması
1 su bardağı mısır gevreği
Yarım su bardağı rendelenmis kasar peyniri


HAZIRLANIŞI:
1. Hindi butları iri butlari iri parçalar halinde keserek köri, karabiber ve tuzla iyice harmanlayın. 
2. Kare ya da dikdörtgen cam firın tepsisine butlari,  sekillerini düzelterek yerleştirin. 
3. Üzerine 200 ml. Sıvı Krem Şanti- Süt Kremasını gezdirin. 
4. Önceden ısıtılmış 200 derece firında 15 dakika pişirin. 
4. Fırından alip üzerlerine mısır gevreklerini serpin. 
5. Rendelenmiş kaşar peynirini gezdirin. 
6. Fırına verip, üzeri kizarana dek pişirin

Portakallı Kuzu Ciğeri

Portakallı Kuzu CiğeriMutfak: Türk
Süre: 30 dakika

MALZEMELER
  1. 150 gr. kuzu ciğeri
  2. 1 diş sarmısak
  3. 2 çay kasığı yağ
  4. 1 adet portakal
  5. Dilediğiniz sebzeler
  6. Karabiber

HAZIRLANIŞI:
 
1. Cigeri kuşbaşi doğrayın. Yağda sarmısakla beraber kavurup, sogumaya bırakın.
2. Portakalın kabuklarını soyup, kare kare doğrayıp ciğerle karıştırın. Tuz ve karabiberini ekleyin. Haşladiğınız sebzelerle servis yapın.
Afiyet olsun.

Salatalık Çorbası

Salatalık ÇorbasıMutfak: Türk
Süre: 
40 dk

MALZEMELER
  1. 2 adet salatalik
  2. 1 çay bardasi iç ceviz
  3. 1 kg yogurt
  4. 2 yemek kasigi kiyilmis taze nane
  5. 4 dis sarmisak
  6. 3 yemek kasigi zeytinyagi

HAZIRLANIŞI:
1-Salataliklari soyup ortadan ikiye ayirin. Küçük parçalar halinde dograyip üzerine tuz serperek 20 30 dakika kadar bekletin.
2-Salataligin suyunu ince delikli bir süzgeçten bastirarak çikartin. Bu suyu yogurt, kiyilmis ceviz, nane, dövülmüs sarmisak ve biberle karistirin. Zeytinyagı ile karıştırın. Servise kadar buzdolabinda bekletin.
3-Servis yaparken çorba kaselerine birer dilim salatalik koyup 1 yemek
kasigi da kirilmis buz serpin.
Yandex.Metrica