Tarifler - Özel Tatlar, Yapıp denemiş olduğumuz, yaptığınızda çok güzel olacağını düşündüğümüz özel yemek tarifleri ve yemek, tatlı, pasta, hamur işi yapmanın Püf Noktaları
Çocuklar İçİn Külahlı Cupcake Kek Tarifi, Kek Tarifleri, Alternatif Tarifler Genel Açıklama Zorluk Derecesi: Kolay Hazırlama Şekli: Fırında Pişirme Süresi: 35 dk. Kişi Sayısı: 6 kişi Malzemeler
150 gram oda sıcakta margarin
150 gram bitter çikolata
1,5 su bardağı toz şeker,
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
3 adet ezilmiş ufak muz
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 paket krem şanti
1 su bardağı damla çikolata
1 su bardağı bonibon
kek sayısı kadar dondurma külahı
yarım su bardağı süs şekerleri
Yapılışı 1- Margarin ve çikolatayı iri parçalar halinde doğrayarak, bir tavaya alın ve ikisini beraber eritin. 2- Yumurtaları, şekerle beraber iyice çırpın. 3- Kakao,vanilya, kabartma tozu ve unu bir kapta beraberce karıştırın. 4- Çikolata ve margarin karışımını, yumurtalı karışıma ekleyip karıştırdıktan sonra, kuru malzemeleri eleyerek sıvı karışıma ekleyin ve karıştırın. 5- Muzları ve cevizi de karışıma ekledikten sonra, minik cupcake kek kağıtlarına paylaştırın ve 180 derecede ısıtılmış fırında kontrollü olarak pişirin. 6- Pişen kekleri fırından çıkarın ve soğutun. Bu arada krem şantiyi çırptıktan sonra dolapta sertleşmesi için bekletin. 7- Krem şantiyi keklerin üzerine sürün. Damla çikolatalarla göz bonibonla burun yapıp süsleyip dondurma külahlarınızı kek malzemesi olan çikolatalı sosa batırıp süsleme şekerine batırın şapka gibi yerleştirdikten sonra saç gibi görüntüsü olacak kekiniz servise hazır. Afiyet Olsun.
Sütlü Bulamaç Çorbası Tarifi, Çorba Tarifleri Genel Açıklama
Zorluk Derecesi: Kolay Hazırlama Şekli: Orta Ateşte Pişirme Süresi: 25 dk. Kişi Sayısı: 4 kişi Malzemeler
150 gr. kıyma
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı margarin
4 çorba kaşığı mısır unu
4.5 - 5 su bardağı normal süt
üzeri için; 1 çorba kaşığı sıvıyağ
1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı Bir Tencereye sıvı yağ ve margarini koyun. Kıymayı ekleyip, kavurun. Üzerine Mısır ununu eleyin. Tencereye mısır ununu da ilave edip, kıyma ile kavurmaya devam edin. Sütü yavaş bir şekilde ekleyip, karıştırarak kısık ateşte kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın. Üzeri için küçük bir cezvede sıvı yağı kızdırıp, kırmızı toz biberi ekleyip, hafif karıştırın. Çorbayı kaselere alıp, kızdırılmış yağ ile süsleyip, servis edin. Afiyet olsun.
Kürdanda balık, Yemek Tarifleri, Ana Yemek Tarifleri, Alternatif Yemek Tarifleri Genel Açıklama Zorluk Derecesi: Orta Hazırlama Şekli,: Fırında Pişirme Süresi: 60 dk. Kişi Sayısı: 6 kişi Malzemeler
6 adet balık fileto
3-4 dilim kaşar rendesi
2 adet domates
2 adet sivri biber
yeteri kadar tuz, karabiber
yeteri kadar sana klasik yağ
Yapılışı Öncelikle balıkların buzunun çözülmesini bekliyoruz ( eğer buzluktan ise ), sonra tuzunu, eritilmiş sana klasik yağı, karabiberini ve varsa baharatını ekleyip güzelce harmanlıyoruz ve yarım saat kadar dinlendiriyoruz. Şimdi balıkları ortadan enlemesine ikiye bölüyoruz ve arasına peynirden kesip koyuyoruz ve baliği rulo şeklinde sarıp kurdan batırıyoruz bu şekilde balık bitene kadar devam ediyoruz ve tepsiye yerleştiriyoruz, her bir balığın kürdanının üzerine bir dilim domates ve biber saplayıp en son ufacık sana klasik yağı parçaları yerlestırıp kızgın fırına veriyoruz ve 250 derecede pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun. Not: Sıcak olarak servis yapıyoruz.
Hindistan Cevizli Revani, Tatlı Tarifleri Genel Açıklama Zorluk Derecesi: Kolay Hazırlama Şekli: Fırında Pişirme Süresi: 45 dk. Kişi Sayısı: 12 kişi Malzemeler
3 adet yumurta
2 su bardaği hindistan cevizi
1 su bardaği irmik
1 su bardaği toz seker
1 cay bardaği un
1/2 cay bardaği sıvı yağ
2 tatli kasigi sana yagi
1 kabartma tozu
1 vanilya
Yapılışı SERBET ICIN: 3, 5 su bardagi toz seker 3, 5 su bardagi su yarim limon suyu Oncelikle serbeti hazirlayip sogumaya birakin... Yumurtalari toz seker ve vanilya ile iyice cirpin. Icine yag, hindistan cevizi, irmik ve unu ekleyin. Kabartma tozunu da ekleyip karistirin. Sanayagi ile yagladiginiz firin kabina karisimi dokun ve kasik yardimiyla yayilmasini saglayin. (Karisim size kati gelebilir, ancak bir sorun yok oyle olmasi gerekiyor.) Onceden isitilmis firinda tatliyi uzeri kizarincaya kadar pisirin. Firindan cikardiktan sonra ilk sicakligiyla soguk serbeti uzerine dokun. Serbeti cektikten sonra hindistan cevizi veya arzu ederseniz yesil fistikla susleyin. Not: Serbet soguk. Tatli ise ilk sicakliginda olacak.