R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

2 Eyl 2013

Şekerpare

 MALZEMELER:
  1.   2,5 su bardağı un
  2.   1 küçük paket margarin (125 gr.)
  3.   1 çorba kaşığı pudra şekeri
  4.   2 su bardağı şeker (şurup için)
  5.   2 yumurta
  6.   Limon kabuğu rendesi
  7.   Yarım paket vanilya
  8.   1 tatlı kaşığı limon suyu
  9.   10 adet iç badem
  10.   1 kahve kaşığı kabartma tozu 

  HAZIRLANIŞI:
  1- Şeker, 2 su bardağı su ile kaynatılır ve köpükleri
alınır. Limon suyu konup biraz koyulaşınca ateşten alınır.
  2- Cam veya porselen bir kasede yağ ile pudra şeker karıştırarak beyazlatılır. Yumurta, limon kabuğu rendesi, vanilya, elenmiş un, kabartma tozu konup yoğrulur.
  3- Ceviz büyüklüğünde parçalara bölünüp avuç içinde yuvarlanır. Hafifçe bastırılıp kabuğu çıkarılmış yarım badem yapıştırılır.
  4- Yağlanmış tepsiye dizilip orta hararetli fırında pembe renkte pişirilir.
  5- Sıcakken üzerine şurup dökülür. Hafif ateşte veya fırında şurup çektirilir.
  Not: Hamura 1 kaşık irmik de konabilir. (Un ölçüsünü 1 kaşık azaltmalıdır.)

Katmer

MALZEMELER:
  1.  1 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz
  2.  Aldığı kadar un (4- 5 bardak)
  3.  3- 4 çorba kaşığı margarin (yumuşak) 

  HAZIRLANIŞI:
  1- Bir tencere su ve tuz konur. Elenmiş 4- 5 bardak un ile
bir hamur yapılır. İyice özleştirilir. 
  2- Üzeri nemli bezle örtülerek 10- 15 dakika dinlendirilir.
  3- 16 parçaya ayrılır. Her parça unlanarak 10- 12 cm. çapında açılır.
  4- Aralarına karıştırarak beyazlatılmış yağ sürülür. 4 tanesi üst üste konur. (4 grup yapılır, en üstler yağlanmaz). Üstleri örtülür.
  5- İlk hazırlanan dört katlı hamur unlanarak açabildiği kadar açılır. Oklavaya sarılıp, oklava çekilerek çıkarılır. Bu rulo hamur tekrar dört parçaya ayrılır.
  6- Kesilen kısımlar üste gelmek üzere her parça 10- 12 cm çapında açılır.
  7- Diğer hamur grupları da aynı şekilde hazırlandıktan sonra toprak tava, teflon tava veya saç üzerinde pişirilir.
  8- Pişirilen katmerler yağlanıp üst üste konur. Yumuşak olması için üzerleri örtülür.
  Not:
  1- Katmere pudra şeker serpilebilir.
  2- Arasına peynir, kıyılmış maydanoz, taze soğan konarak pişirilir.
  3- Arasına çiğ kıyma, soğan, yeşil biber, maydanoz, domates karışımı konarak da pişirilir.

Afiyet olsun.

1 Eyl 2013

Brownıe

MALZEMELER

  1. 2 su bardağı şeker
  2. 4 yumurta
  3. 1 vanilya
  4. 1 kabartma tozu
  5. 1 paket erimiş margarin
  6. 1 su bardağı süt
  7. 1 paket kakao
  8. 2,5 bardak un

HAZIRLANIŞI

       Şeker, yumurta, vanilya, kabartma tozu, margarin, süt ve kakaoyu katıp karıştır. Bu malzemeden un katmadan önce 1 su bardağı ayır. Geriye kalan kısma 2,5 bardak un katarak çırp. Margarin ve unu gezdirilmiş kalıba dök ve pişir. Fırından çıkarıp sıcakken ayırdığın 1 bardak harcı üzerine gezdir. Dilimlere ayır. Üzerine hindistan cevizi serp.

Afiyet olsun.

Portakallı Kurabiye

 MALZEMELER:
  1.   -2 su bardağı şeker 
  2.   -1 su bardağı yoğurt 
  3.   -1 büyük paket margarin (250 gr.)
  4.   -1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)
  5.   -2 kahve kaşığı kabartma tozu 
  6.   -1 portakal suyu
  7.   -1 portakal kabuğu rendesi
  8.   -Aldığı kadar un

  HAZIRLANIŞI:
  1- Şeker, portakal kabuğu, yağ karıştırılıp krem haline getirilir.
  2- Yoğurt, yumurta akı, kabartma tozu konur. İyice karıştırılır.
  3- Aldığı kadar un ile orta yumuşaklıkta yoğrulur. Son olarak portakal suyu konur.
  4- Yarım limon büyüklüğünde yuvarlanıp hafif yassıltılır. Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.
  5- Yumuşak olması için, bir tencereye konup önce bir peçete, sonra kapak örtülür. Not: Hamur, merdane ile 1 cm. kalınlığında açılıp kalıplarla da kesilebilir.

Afiyet olsun.

Yandex.Metrica