R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

23 Eki 2013

Nohutlu Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Nohutlu Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?, Ana Yemek Tarifleri, Yemek Tarifleri, 

Nohutlu Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?HAZIRLANIŞI:
  • Yarım Su Bardağı Kadar Nohut
  • 2,5 Su Bardağı Bulgur
  • Yarım Su Bardağı Margarin yada Tereyağı
  • 6 Su Bardağı Su
  • 1 Baş Soğan
  • 1 Adet Domates
  • 2 Tatlı Kaşığı Tuz
  • Yarım Tatlı Kaşığı Karabiber
  • Yarım Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber


HAZIRLANIŞI:

1- Nohut yıkanıp 1 su bardağı su ile bir gece önceden ıslatılır.
2- Bir gece önce ıslatılan nohut içine 1 su bardağı su eklenerek düdüklü tencerede 40 50 dakika kadar pişirilir.
3- Soğan soyulup ince ince kıyılır.
4- Yağ eklenip iyice kavrulur.
5- Domates yıkanıp kabuğu soyulur ve küp küp doğranır.
6- Soğan içine ilave edilir ve 3,5 dakika pişirilir.
7- Pişmiş nohut, tuz, nohut suyu ve kalan su kaynadıktan sonra bulgur ilave edilip kısık ateşte suyunu çekene kadar 20, 25 dakika kadar pişirilir, baharat serpilip 25 dakika demlendikten sonra servis edilir.

Afiyet olsun.

Patlıcanlı Pilav Nasıl Yapılır?

Patlıcanlı Pilav Nasıl Yapılır?, Ana Yemek Tarifleri, Yemek Tarifleri, 
Malzemeler:
    Patlıcanlı Pilav Nasıl Yapılır?
  • 300 Gram Koyun Eti
  • 8 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
  • 3 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 2 Baş Soğan
  • 2 Tane Patlıcan
  • 1 Tane Domates
  • 3 Çorba Kaşığı Margarin
  • 2 Tatlı Kaşığı Karabiber
  • Yarım Su Bardağı Su


Hazırlanışı:
1- Et altı parçaya bölünüp kısık ateşte kendi suyu ile 40 dakika pişirilir.
2- 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilip yumuşayana kadar pişirilmeye devam edilir.
3- Patlıcan alacalı olarak soyulur ve küp küp doğranır.
4- Kızgın yağda kızartılır.
5- Soğan kabukları soyulup ince ince kıyılır ve margarin ile birlikte tencereye koyularak kapağı kapatılır.
6- 4 -5 dakika kavrulan soğan üzerine domates rendesi, karabiber, tuz ve su ilave edilip pişirilir.
7- Et 20 -25 santimetre çağındaki tencerenin tabanına patlıcan dilimleri yerleştirilir.
8- Pirinç yıkanıp süzülür ve patlıcanların üzerine dökülür.
9- Önce orta sonrasında kısık ateşte suyunu çekene kadar 15 – 20 dakika pişirilir ve dinlendirilip ters çevrilerek servis edilir.
Afiyet olsun.
17 Eki 2013

Tavuk Göğsü

Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır  MALZEMELER:
  1.   1 litre süt
  2.   Yarım küçük paket margarin (65 gr.)
  3.   2,5 kahve fincanı un
  4.   2,5 kahve fincanı şeker







  HAZIRLANIŞI:
  1- Bakır bir tencerede yağ ile un çok açık pembe kavrulur, 1 litre süt ve şeker konup karıştırarak pişirilir. Kaynayıp koyulaşınca ateşten alınır.
  2- Mikserle 15- 20 dakika çarparak sakızlaştırılır. Islatılmış 20- 25 cm. çapındaki cam tabak veya tepsiye boşaltılıp buzdolabında soğutulur. Dilimlenip servis yapılır.

Afiyet olsun.
12 Eki 2013

Bereketli Kurabiye

Bereketli Kurabiye  MALZEMELER:
  1.   3 su bardağı şeker
  2.   2 su bardağı erimiş yağ
  3.   6 yumurta (1 yumurta sarısı üzerine ayrılacaktır)
  4.   1 su bardağı yoğurt
  5.   1 çorba kaşığı mahlep
  6.   2 çay kaşığı kabartma tozu
  7.   2 avuç fındık
  8.   Limon kabuğu rendesi
  9.   Vanilya
  10.   Aldığı kadar un

  HAZIRLANIŞI:
  
  1- Şeker, yumurta, yağ yoğurt, limon kabuğu rendesi, vanilya, kabartma tozu, çekilmiş fındık ve mahlep geniş bir kapta iyice karıştırılır.
  2- Aldığı kadar elenmiş unla orta yumuşaklıkta yoğrulur. Yarım limon büyüklüğünde parçalara ayrılıp yuvarlak veya uzun şekil verilir.
  3- Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.
  4- Yumuşak olması için, bir tencereye konup önce bir peçete, sonra kapak örtülür.
Afiyet olsun.
Yandex.Metrica