R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

21 Kas 2013

Kalpli Pofuduk Oturak Keki Yapımı

Kalpli Pofuduk Oturak Keki Yapımı, Kek Tarifleri

Genel Açıklama

Hazırlama Şekli: Fırında
Pişme Süresi: 35 dk.
Kişi Sayısı: 6 kişi 

Malzemeler

50 gr sanayagı
2 adet yumurta
1,5 su baradı şeker
1 su bardagı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,3 su bardagı un
1 su bardagı süt
2,5 yemek kaşıgı kakao
2,5 yemek kaşıgı pudra şekeri
25 gr hindistan cevizi

Yapılışı

Önce yumurta ve şeker mikserde çırpılır. Süt ve sanayağ ilave edilip çırpmaya devam edilir. Un, kabartma tozu, vanilya elenerek ilave edilir. 27x40 cm lik dikdörtgen fırın kabı yağlanır, hamur kaba dökülür ve kızarıp kabarana kadar pişirilir. Sos için gereken malzemeler karıştırılır. Kek soğuduktan sonra kareler, yuvarlaklar kesilir. Keklerin kenarları önce sosa sonra hindistan cevizine batırılır. Üzerleri çikolata sosu veya kremşanti ile süslenir. Afiyet olsun. Püf Noktası

Kuru Meyveli Krokanlı Kalp Kek Yapımı

Kek Tarifleri, Kuru meyveli krokanlı kalp kek
Kuru Meyveli Krokanlı Kalp Kek YapımıGenel Açıklama

Hazırlama Şekli: Fırında
Pişme Süresi: 45 dk.
Kişi Sayısı: 6 kişi 

Malzemeler

50 gr sanayagı
4 adet yumurta
1 su bardagı toz şeker
1 su bardagı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 kase kuru meyve
1 su bardagı süt
yarım çay bardagı toz şeker
1 tatlı kaşıgı nişasta
25 gr çilek

Yapılışı

Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz, toz şekerini döküp beraber mikser ile 3-4 dakika çırpıyoruz. sanayağ, süt kuru meyve, kabartma tozu, vanilya ve 8 çorba kaşığı unu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
Yumuşak sanayagı ile yağladığımız kek kalıbına karışımı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Kekin üzeri kabardıktan sonra sıcaklığı 160 dereceye indirip öyle pişirmeye devam ediyoruz.
Kek fırından çıktıktan sonra ılımaya bırakıyoruz. Kalıbından çıkartıp servis tabağına koyuyoruz. Sosu için, süt ve şekeri tencereye koyup ocağın üzerine alıyoruz. Nişastayı katıp biraz koyulaştıktan sonra kekin üzerine döküyoruz. En üste kırılmış krokan serpip servis ediyoruz.
Afiyet Olsun
14 Kas 2013

Sultan Reşat Pilavı Nasıl Yapılır

Sultan Reşat Pilavı, Ana Yemek Tarifleri, Sultan Resat Pilavı Nasıl Yapılır, 
MALZEMELER:
Sultan Resat Pilavı Nasıl Yapılır


  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 6 yemek kaşığı margarin
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet soğan
  • 1 dilim ekmek (bayat)
  • 1/4 çay bardağı kıyma
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 adet domates



HAZIRLANIŞI:

Pirinç yıkanır, süzülür. Suyu bir tencereye konur, yağ ve 2 tatlı kasığı tuz eklenir, kaynatılır, pirinç katılır, karıştırılır. Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirilir, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendirilir. Soğan soyulur, yıkanır, rendelenir. Ekmek içini ıslatılır, sıkılır. Kıymayı, soğanı, ekmek içini, kalan tuz ve kara biberi karıştırıp iyice yoğurulur, fındık iriliğinde yuvarlanır. Bir
tepsiye un serpilir, köfteler konur, hafifçe sallayarak unla. Teflon tavada sıvı
yağ ısıtılır, köfteler konur, kızartılır, başka bir kaba alınır. Domatesler yıkanır, rendelenir,
köftelerin piştiği tavada kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirilir, köfteler yeniden konur, 5 dakika daha pişirilir.
28 Eki 2013

Kalburabastı Nasıl Yapılır?

Kalburabastı Nasıl Yapılır
Kalburabastı Nasıl Yapılır, Tatlı Tarifleri, 
Malzemeler:


  • 300 gram tereyağ 
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke 
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 4,5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 6 su bardağı un
  • 1 -2 su bardağı şeker irice çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için:
  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1/4 limon suyu
 
Hazırlanışı:
Tatlımızı yapmaya, şerbeti kaynatmakla başlayalım. Şeker ve suyu tencereya konur, kaynayıncaya kadar bekletilir. Kıvamını alıp almadığını kaşığı tencereye sokup çıkartırız son damla biraz geç damlıyorsa olmuş demektir, limon suyunu sıkar, bir kaç dakika sonra altını kapatırız. Soğuması için bir yere alırız.

Oda sıcaklığındaki tereyağına, kabartma tozu ve un haricindeki bütün malzemeler katılır. Karıştırılır. Un eklenirken kabartma tozu da ilave edilir. Bir taraftan yoğurulup, bir taraftan aldığınca un eklenir. (Unu özellikle son bardağını azar azar eklemenizi öneririm, tereyağ yada margarinin un çekme durumu eşit olmayacaktır) Kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. 15 dakika kadar dinlenmeye alınır.

Hamuru fındıktan biraz büyük parçalara ayırırız. Elimizde yuvarlak açarız, rendenin üzerinde biraz daha açar, arasına ceviz içi koyarız. Resimdeki gibi tersine rulo yapıp, ağzını kapatırız.


Bütün hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlarız. Önceden ısılıtılmış 170 derecede kızarıncaya kadar pişiririz. Fırından çıkardığımız kalburastılar, bir iki dakika havalanır, henüz sıcakken, ılık şerbetimizi dökeriz. Ağzını kapatmayız ki soğumasın. Hem leziz hem gevrek olacak bu tatlı eminim hoşunuza gidecektir. 

Afiyet Olsun.
Yandex.Metrica