R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

21 Ağu 2013

Alman Pastası

Alman Pastası tarifi

MALZEMELER

  1. 3 su bardağı un
  2. 1 su bardağı erimiş margarin
  3. 4 yumurta
  4. 2 çay bardağı yoğurt
  5. 1 çay bardağı şeker
  6. 1 paket vanilya
  7. 1 yemek kaşığı pudra şekeri (üstü için)

  Krema İçin

  1. 2 yemek kaşığı un
  2. 1,5 çay bardağı şeker
  3. 1,5 su bardağı süt
  4. 1 paket vanilya
  5. Limon kabuğu rendesi
  6. 50 gr. margarin

HAZIRLANIŞI

Yumurta ve şekeri mikser ile çırpın. Üzerine yoğurt, margarin kabartma tozu, şekerli vanilin ve un ilave ederek çırpmaya devam edin. 26 cm. çapındaki yuvarlak yağlanmış kek kabına dökün. Önceden 1750C ye ısıtılmış fırında 40-50 dakika pişirin. Başka bir yerde un, şeker, süt, şekerli vanilin, limon kabuğu rendesini karıştırıp pişirerek muhallebi kıvamında hazırlayın. Ocaktan aldıktan sonra margarin koyup karıştırarak  eritin. Pastayı ortadan ikiye kesip arasına iyice soğumuş kremayı yayın. Üstüne pudra şekeri serpin.

Afiyet olsun.

Çilek Reçeli

Çilek Reçeli tarifiMALZEMELER:

  1.   -1- kg. çilek
  2.   -5- 6 su bardağı şeker 
  3.   -1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 limon suyu


  HAZIRLANIŞI:
  1- Çilek ayıklanmadan içinde su bulunan kaba konur ve bir kaç kere çalkalanır. İki avuçla başka suya aktarılıp kumlarından temizleninceye kadar yıkanır, süzülür.
  2- Sonra ayıklanıp bir kat çilek, bir kat şeker olarak tencereye
yerleştirilir. Bir gece veya 4- 5 saat bekletilir.
  3- Orta ateşte hiç su koymadan kaynatılır. Kıvama gelince üzerinde biriken köpükler alınır. Limon tuzu veya limon suyu ilave edilip ateşten alınır.
  Not:
  1- Vişne ve kiraz reçeli de aynı şekilde yapılır.
  2- Reçelin şekerlenmemesi için, limon tuzunu veya Limon suyunu yeteri kadar koyunuz, çok karıştırmayınız ve şurubunu az su ile kaynatmayınız.
  KISA BİLGİ:
  
  Çilek çocukların solucanlarını düşürmekte yararlıdır.

Afiyet olsun.
Çilek Reçeli
Çilek Reçeli

Çilek Reçeli tarif



İncirli Pasta

İncirli Pasta tarifiMALZEMELER

  1. 3 yumurta
  2. 1,5 su bardağı şeker
  3. 3 kaşık yoğurt      
  4. 2 kaşık kakao
  5. 1 tatlı kaşığı tarçın
  6. 1 paket kabartma tozu
  7. Alabildiğince un
  8. 10 tane incir

  Krema İçin

  1. 3 kaşık un
  2. 1 kaşık nişasta
  3. 4 kaşık şeker
  4. 4 su bardağı süt
  5. 1 kaşık sana yağ
  6. 1 paket vanilya
  7. Üzerine fındık

HAZIRLANIŞI

İlk önce incirleri ılık suda bekletin. Daha sonra incirleri küçük parçalar halinde doğrayın. Keke ilave ederken üzerine un dökün. Böylece incirler kekin her tarafına yayılır. Bütün malzemeleri çırpıp yağlanmış kalıba bu karışımı dökün. Önceden ısıtılmış fırında keki pişirin.

Afiyet olsun.

Hanım Göbeği

Hanım Göbeği tarifiMALZEMELER:
    
  •   -2,5 su bardağı un
  •   -1 küçük paket margarin (1 parmak genişliğinde parça ayrılacak: 100 gr.)
  •   -4 yumurta
  •   -3 su bardağı şeker
  •   -1 /4 limon suyu
  •   -1 tutam tuz
  •   -2 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı (kızartma için)

HAZIRLANIŞI:
  1- Şeker, 3 su bardağı su ile kaynatılıp köpükleri alınır. Limon suyu ilave edilip, biraz koyulaşınca ateşten alınır.
  2- Bakır bir tencereye 2 bardak su, margarin, tuz konup kaynatılır. Elenmiş un birden ilave edilip karıştırarak pişirilir. Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır. Ilınınca yumurtalar birer birer kırılır. İyice karıştırılır.
  3- Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Yağlanmış avuç arasında
yuvarlanıp yassıtılır ve parmakla ortası delinir.
  4- Isıtılmış yağa konur. Tava hafifçe sallanarak pembe renkte kızartılır. Fazla yağını alması için kağıt üzerine çıkarılır.
  5- Sonra şuruba atılır. Birkaç kere çevrilip 5 dakika kadar bekletilir ve tabağa alınır.
  Not: 
  1) Hazırlanan hamur hurma şeklinde yapılabilir.
  2) Tatlının içinin iyi pişmesi için yağı her sefer soğutmak gerekir.
  3) Tatlının hamur olmaması için şurup soğuk, pişen hamur ise sıcak olmalıdır. 

Afiyet Olsun
Yandex.Metrica